Zorgt voor de beste plek
vacatures linkedin twitter

vacatures


Project manager (coordinator)

Bedrijfsprofiel

Bij Flowserve Roosendaal worden mechanische asafdichtingen voor pompen geproduceerd. Ook bijbehorende systemen voor een optimale werking van de asafdichtingen worden vanuit Roosendaal geleverd. Binnen deze rol van Project Manager draait het om deze systemen. Dit zijn technische producten, die in vele gevallen per toepassing ontworpen dienen te worden.

Kort en zeer in het algemeen werkt een mechanisch asafdichting als volgt. Op de plaats waar de aandrijfas het pomphuis of de mixer binnenkomt, is de asafdichting geplaatst teneinde lekkage op dat punt te voorkomen. De afdichting bestaat uit twee delen, het ene deel zit vast aan de aandrijfas en draait mee (roterend gedeelte), het andere deel zit in het pomphuis (stationaire gedeelte). Daar waar de beide delen elkaar raken zorgen twee zeer gladde afdichtingsvlakken voor de afdichting.

Onze producten worden voornamelijk toegepast in de oliewinning, de raffinage en in de petrochemische-, papier- & pulp- en mijnbouw & erts industrie.

Met meer dan 160 enthousiaste en servicegerichte medewerkers in Roosendaal onderhoudt de onderneming een professionele en langdurige relatie met haar klanten. Om ook in de toekomst haar positie op de markt te behouden en verder te verstevigen, zal Flowserve blijven investeren in de mensen binnen haar organisatie.

Flowserve heeft in heel Europa fabrieken die mechanische asafdichtingen produceren. Zo produceert de fabriek in Dortmund, Duitsland, mechanische asafdichtingen voor industriële compressoren en mixers. De Europese fabrieken, verkoopkantoren en reparatiecentra met in totaal ruim 700 medewerkers hebben als afzetgebied Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De afdeling Projecten leidt en beheert de orders door de"Flowserve Seal  Operations" organisatie. De afdeling is de schakel tussen de klant en de interne organisatie. Zij monitoren het leveringsproces en hebben een goed beeld van de verwachtingen van klanten. Dit in alle aspecten zoals kwaliteit, levering, garantie afhandeling en klanttevredenheid.

Basis functie

De projectmanager plant en coördineert de klant contracten voor systemen richting verschillende original equipement manufacturers (OEM's) en eindgebruikers. Deze auxiliary systems worden niet binnen Flowserve gemaakt maar ingekocht. Doordat deze systemen elders worden gemaakt zie je de producten niet. Doordat deze systemen soms samen met de intern gemaakte seals worden verkocht is het zaak dat je korte lijnen hebt met de leveranciers van deze systemen. Zo houdt je je eigen klanten tevreden.

Korte uitleg systemen

De systemen / systems kun je zien als leidingsystemen die meegeleverd worden (op aanvraag) bij de intern geproduceerde maatwerk seals. Deze leidingsystemen zorgen ervoor dat de seals optimaal draaien en dus goed functioneren. Ook zorgen de systemen  ervoor dat de temperatuur en de druk wordt beheerst. De systemen zijn er in allerlei soorten en maten, het ligt puur aan de toepassing welk systeem er kan worden meegeleverd. Zoals gezegd worden deze systemen niet los geleverd door Flowserve maar altijd in combinatie met de mechanical seals.

De uitdaging binnen deze rol is om een ​​hoeveelheid orders / contracten te beheren met als doel er voor te zorgen dat de contracten niet alleen voldoen aan de contractuele verplichtingen (vanuit commercieel en technisch perspectief), maar ook de financiële doelstellingen behalen. (zoals de financiële verscheping en het financiële contract budget)

Op de afdeling project management werken 7 a 8 project managers die onder de manager projectmanagement vallen. Binnen deze rol is het van belang dat je meerdere projecten tegelijk kunt draaien (een goed geheugen zal je hierbij helpen). Doordat je internationale klanten en leveranciers hebt is het belangrijk dat je kennis van de Engelse taal op niveau is. Tevens is het handig als er reeds kennis is op gebied van normeringen (PDI, ASME).

Een werktuigbouwkundige achtergrond is erg wenselijk aangezien je vaak spart met afdeling engineering

Verantwoordelijkheden

 • De projectmanager is verantwoordelijk voor, en heeft de bevoegdheid de volgende verantwoordelijkheden te volbrengen:
 • Verantwoordelijk voor de financiële risico's van het project;
 • Uitvoeren van projecten volgens contractuele scope of supply,  geldende kwaliteits eisen, binnen budget en op tijd ;
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van het project proces in overeenstemming met projectplanning, de verschillende project fases en de gedefinieerde kwaliteitsniveaus;
 • Verantwoordelijk voor het behalen van de cashflow doelstellingen van de projecten;
 • Coördineren van de juiste verwerking van documenten in overeenstemming met de software-eisen aan klanten ;
 • Houd juiste relaties met commerciële / inkoop afdelingen van de klant, expediting, engineering en het personeel dat inspecties verricht om zo met het goede en juiste imago over te komen bij de klant;
 • Deelnemen aan verbeterprogramma's , zoals Six Sigma en Lean Manufacturing.

Functie vereisten

 • MTS werktuigbouwkunde plus Technische bedrijfskunde of HTS werktuigbouwkunde
 • Vloeiend in Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring als Project Manager,  bij voorkeur in rotating equipment , drukvaten en instrumentatie.

Wat wordt er geboden

Dit is een geweldige plek om te werken, niet alleen omdat we veiligheid , loyaliteit en verantwoordelijkheid bieden, maar ook om onze goede primaire en secundaire voorwaarden: concurrerende salaris pakketten , die in totaal 27 vakantie, 13 - ADV dagen , 5 % eindejaarsuitkering en een goede reiskostenvergoeding omvatten . Flowserve biedt een aantal verschillende benefits o.g.v. gezondheid en welzijn, en men heeft een systeem dat de medewerkers erkenning geeft en beloont.

Deze rol is in eerste instantie tot het einde van het jaar op detachering basis. Dit met de intentie om hierna een contract op te stellen met een direct dienstverband bij de firma Flowserve.

Mocht u interesse hebben in deze rol en (grotendeels) voldoen aan de vereisten dan kunt u per mail of via de link contact opnemen met StartVast in Breda. Telefonisch is Bas Jansen bereikbaar op nummer 06-14857087. Per mail is hij tevens bereikbaar op bjansen@startvast.nl